Utvikling av MOBILE APPLIKASJONER - APP 

Hva er en APP?

En app eller en mobil applikasjon er et program som brukes på en smarttelefon. En installasjonsfil lastes ned til smarttelefonen og installeres på telefonen. App-en kan etter det kjøres på telefonen og gis rettigheter til å bruke ulike funksjoner i smarttelefonen. Funksjonene kan være posisjonsangivelse (GPS), bevegelsessensor, kamera, mikrofon, kontakter, telefon, osv.

App-er utvikles primært for operativsystemene Android, iOS og Windows der de to førstnevnte er de enhetene med størst utbredelse.

HVA KAN EN APP GJøRE ?

En app kan være spill, underholdning, informasjonstjenester eller forretningsstøttesystemer. App-er kan brukes til å utføre banktransaksjoner, styre alarmsystem i et hus, vise værmelding eller synkronisere dokumenter. Eksempler på dette er Vipps, Falk Alarm, Yr og Dropbox. Kombinert med smarttelefonens funksjoner kan en mobil applikasjon utføre mange praktiske oppgaver. Smarttelefonene får stadig nye funksjoner som igjen kan gi enda kraftigere app-er enn de vi har i dag.

HVORDAN GJENNOMFøRES ET APP-PROSJEKT?

Et app-prosjekt gjennomføres i hovedsak på samme måte som et web-prosjekt. Prosjektet blir planlagt med forretningsidé og funksjonskrav (last ned boken «Optimal start» får å få noen tips). Når app-prosjektet er spesifisert blir brukergrensesnittet designet og app-er og serverløsning blir kodet. Senere blir systemene testet og satt i drift.

Et app-prosjekt blir noe mer omfattende enn et web-prosjekt, les: Hvordan utvikle mobil app?

ALREADY ON LEVERER MOBILE APPLIKASJONER

I prosjekter deltar vi i idéfasen med rådgivning og forretningsanalyse. I utviklingsfasen har vi erfarne designere, utviklere og testere som jobber med leveransene. Vi har egne fagfolk som jobber de enkelte teknologiområdene for iOS, Android og sentral serverløsning. Etter idriftsetting overvåker og drifter vi nødvendige systemer. Fortell oss litt om prosjektet dit og vi kan gi et estimat, ring oss på 92055411 eller e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..