Utvikling av MOBILE APPLIKASJONER - APP 

Hva er en APP?

En app eller en mobil applikasjon er et program som brukes på en smarttelefon. En installasjonsfil lastes ned til smarttelefonen og installeres på telefonen. App-en kan etter det kjøres på telefonen og gis rettigheter til å bruke ulike funksjoner i smarttelefonen. Funksjonene kan være posisjonsangivelse (GPS), bevegelsessensor, kamera, mikrofon, kontakter, telefon, osv.

App-er utvikles primært for operativsystemene Android, iOS og Windows der de to førstnevnte er de enhetene med størst utbredelse.

HVA KAN EN APP GJøRE ?

En app kan være spill, underholdning, informasjonstjenester eller forretningsstøttesystemer. App-er kan brukes til å utføre banktransaksjoner, styre alarmsystem i et hus, vise værmelding eller synkronisere dokumenter. Eksempler på dette er Vipps, Falk Alarm, Yr og Dropbox. Kombinert med smarttelefonens funksjoner kan en mobil applikasjon utføre mange praktiske oppgaver. Smarttelefonene får stadig nye funksjoner som igjen kan gi enda kraftigere app-er enn de vi har i dag.

HVORDAN GJENNOMFøRES ET APP-PROSJEKT?

Et app-prosjekt gjennomføres i hovedsak på samme måte som et web-prosjekt. Prosjektet blir planlagt med forretningsidé og funksjonskrav (last ned boken «Optimal start» får å få noen tips). Når app-prosjektet er spesifisert blir brukergrensesnittet designet og app-er og serverløsning blir kodet. Senere blir systemene testet og satt i drift.

Et app-prosjekt blir noe mer omfattende enn et web-prosjekt, les: Hvordan utvikle mobil app?

ALREADY ON LEVERER MOBILE APPLIKASJONER?

I prosjekter deltar vi i idéfasen med rådgivning og forretningsanalyse. I utviklingsfasen har vi erfarne designere, utviklere og testere som jobber med leveransene. Vi har egne fagfolk som jobber de enkelte teknologiområdene for iOS, Android og sentral serverløsning. Etter idriftsetting overvåker og drifter vi nødvendige systemer. Fortell oss litt om prosjektet dit og vi kan gi et estimat, ring oss på 92055411 eller e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

HVORFOR VELGE OSS

 

img2Mye kompetanse til fornuftig pris

Vi er en kompetent og LEAN organisasjon med over 20 års erfaring. I vår tjenestesammensetning benyttes offshore-kapasitet til programvareutvikling. Vi har et meget kompetent kjerneteam i Norge og et skalerbart og erfarent utviklingsapparat i Sumy. Dette gir veldig mye utviklingsarbeid til konkurransedyktige priser.

img3UX er vårt fag

Vi investerer mye i å utvikle vår kompetanseplattform innenfor design og brukeropplevelse. Vi har en meget sterkt fagledelse rundt UX i Norge og yter rådgivning for definering av målgrupper, budskap, innholdsarkitektur og designrammeverk. I UX-arbeidet benyttes brukertesting som et sentralt verktøy for å sikre brukervennlige applikasjoner.

modulFerdige moduler

Vi benytter åpen kildekode-teknologi. Gjennom standard programvare og moderne utviklingsrammeverk har vi utviklet en rekke delapplikasjoner som gjenbrukes i andre prosjekter. For å effektivisere utviklingsarbeidet tilstreber vi å bruke ferdigutviklede komponenter som en del av totalprosjektet.

img1Prosjektmetodikk

Vårt utgangspunkt er alltid kundens kunde og hvilke effekter prosjektet skal gi. Vi benytter «Business Analyst» for å sikre at vi har en krystallklar oppfatning av hva som skal utvikles.
Ved hjelp av skisser etablerer vi klarhet i hva som skal oppnås. I første omgang opererer vi med skisser på papir. Senere i prosjektet arbeider vi med elektroniske skisser og brukertester av disse slik at kunden samt kundens kunde og resten av prosjektteamet har en felles oppfatning av hva som skal leveres. Agile Scrum benyttes som prosjektmetodikk i majoriteten av våre prosjekter. Les mer om vår metodikk her.