De viktigste målene for norske foreninger i 2017

on onsdag, 02 august 2017. Posted in Blog

norske foreningen målene

For flertallet er sommeren en tid for etterlengtet ferie. Men kanskje selv i ferien er det noen som tenker på hvordan de skal nå sine mål. Fordi de forstår at Norman Vincent Peale hadde rett da han sa: "Alle vellykkede mennesker har et mål. Ingen kan komme hvor som helst med mindre de vet hvor de vil gå og hva de vil være eller gjøre".

 Som du kanskje vet er Already On AS et selskap som tilbyr multifunksjonelle medlemsregistre for foreninger og nyttige mobile applikasjoner for sine medlemmer. Så det er veldig viktig for oss å identifisere foreningens mål og gjøre vårt beste for å nå dem. Etter å ha snakket med et stort antall norske foreninger er vi ganske sikre på relevansen av følgende mål.

Vanligvis er det første målet for hver organisasjon:
- Å beholde samme antall medlemmer / å ha flere medlemmer
Dette målet er logisk, da foreningens styrke avhenger av det. Virkningen ser slik ut: flere medlemmer> større økonomiske ressurser> ekstra menneskelige ressurser for ledelse> mer effektive prosjekter> nå organisasjonens oppdrag. Ved første øyekast ser det ut til at høyere antall medlemmer er det eneste ledere bør bry seg om. Men la oss ikke gjøre hurtige konklusjoner, og gå gjennom andre mål.

- Å få flere økonomiske ressurser
Dette målet kan nås ikke bare ved å ha større antall medlemsavgifter, men også ved å tiltrekke seg private sponsorer og få statlig støtte. Ikke gå glipp av en sjanse til å lese våre praktiske anbefalinger om hvordan du øker donasjonsnivået:
5 kritiske suksesskriterier for pengeinnsamling

- Å ha en mer effektiv ledelse/ å ansette flere
Normalt, når organisasjonen blir stor nok, vises behovet for å få flere personer i ledelsen. Men evne til å ansette flere avhenger av økonomisk styrke eller tilgjengeligheten til frivillige.

- Å øke mengden og kvaliteten på aktiviteter / å ha flere unge og aktive medlemmer
Du kan nå mange medlemmer takket være tidligere rekrutteringskampanjer, men for å holde medlemmene interessert, bør du alltid være aktiv.
Generelt tar yngre medlemmer mer aktiv del i foreningens liv, da de ikke er så byrdefulle med barn og arbeid. Her skal ledere være oppmerksomme på nyskapende verktøy og ikke gå glipp av sjansene for å vite mer om dem. Fra vår side slutter vi aldri med å tenke på hvordan du kan øke medlemsaktiviteten ved hjelp av IT-produkter. Les mer om mobilapp ditt medlem ville elske:
Juvo Medlemsarena

Sist men ikke minst bør en av målene være: - Å gi bedre service til medlemmer!
Fordi glade medlemmer er den beste live reklamekampanjen for forening. Vi kan også si at først etter at kvaliteten på arbeidet ditt kan tilfredsstille 1000 mennesker, kan du begynne å drømme om 10 000. Men hva betyr det praktisk talt?

Hvis du er involvert i organisasjonsadministrasjon, er det veldig nyttig for deg og ditt lag:

  • å spore alle endringer i moderne IT-produkter for foreninger. Selv om du allerede bruker noen programmer, men føler at de ikke tilfredsstiller dine behov 100%, ikke stopp deg selv fra å søke.
  • vær kreativ, få inspirasjon fra andre livssfærer (som sport eller reise).
  • lære å bruke alle sosiale nettverk effektivt (Facebook, Instagram, Snapchat).
  • involvere unge mennesker i administrasjonsprosessen, da de kan bringe noen friske ideer.
  • les våre blogger :)

Vi er glade for å være til nytte for deg og gi inspirasjon for å oppnå bedre resultater.