Først mobil: mer oppdatert i dag enn noensinne

on mandag, 31 oktober 2016. Posted in Blog

I år står mobiltelefoner for 65 % av den totale bruken av digitale medier, og denne tendensen øker hvert år. Med dette tatt i betraktning er det en god idé å begynne å tenke på hvordan man skal utvikle effektive mobiltelefonapper.

I «Først mobil» er alle begreper forklart på en enkel måte og støttet opp med en masse eksempler som baseres på virkelige brukerundersøkelser. Etter å ha lest denne boken får du en forståelse for hvordan du navigerer med en liten skjerm og designer deretter. Vi fikk i hovedtrekk tre ideer som kan brukes av produkteiere og deres utviklingsteam på den første etappen av mobilapputvikling:

1. Det å utvikle kun til mobil er en positiv begrensning, som tillater oss å tenke grundig på våre brukere: Hvem er de, og hvilke oppgaver trenger de å utføre?

"Hvis du designer for mobil først, kan du opprette en avtale på forhånd om hva som betyr mest. Deretter kan du bruke den samme begrunnelsen til skrivebordserfaringen (og alle andre) med nettproduktet. Hvis dere kan bli enige om de viktigste funksjonene og innholdet for kundene, hvorfor skulle da denne prioriteringen endres med mer skjermplass?" (Oversatt)

2. Det er forskjellige modeller av kundeatferd  som direkte påvirker hvordan en mobilapp skal se ut og hvilke funksjoner den skal ha.

 dssdv1

3. Når man tar hensyn til alle begrensninger (som skjermstørrelse, ofte lavere båndbredde, et distrahert publikum) og muligheter (som akselerometre, stedsdeteksjon og innebygde kameraer) blir designet for mobil unikt. Mulighetene er ikke alltid opplagt, og forskjellige trykkbevegelser som trekk for å oppdatere kan gjøre en forskjell for kundetilfredshet.

 sdsdvz

Mobilapputvikling kan være en veldig spennende prosess når produkteieren forstår at en godt gjennomtenkt mobilapp kan gi ytterligere verdi til potensielle kunder, og den kan til og med bringe selskapet til neste nivå i sin utvikling. Produkteiers rolle i denne prosessen handler ikke bare om eierskap i seg selv (som inkluderer visjon og veikart, myndiggjøring og budsjett), men også samarbeid med utviklingsteam, identifikasjon av funksjoner / UX, markedsføring og så videre. Her er kunnskap om design svært nyttig.