Arrangementsapp-bibelen: hold deg oppdatert

on mandag, 10 oktober 2016. Posted in Blog

Har du hørt om boken  "Arrrangementsapp-bibelen" («The Event App Bible»)? Vi anbefaler forskningen fra denne boken til alle eventbyråer som ønsker å lage apper, men som ikke vet hvor de skal begynne. Julius Solaris, forfatter av Arrangementsapp-bibelen, og hans team har gjennomført en enorm undersøkelse med 2000 kvalifiserte svar fra arrangementsplanleggere og 104 leverandører av arrangementsapper. Forskningen skaper et klart bilde av  det svært fragmenterte markedet for mobilapplikasjoner.

De ni bud i Arrangementsapp-bibelen, slik de er definert av forfatteren:

1. Lær av andre arrangement-fagfolks erfaring.

2. Vurder hvor mye support som kreves.

3. Bli kjent med de vanligste fallgruvene innen arrangementsapp-programmer.

4. Gjør deg kjent med hvor arrangementsapp-leverandøren befinner seg.

5. Vit når du skal sende en anmodning om forslag.

6. Vurder forskjellen mellom app-pris og -kostnad.

7. Forstå forskjellen mellom butikkapp (native) og web-app.

8. Gå nøye gjennom de viktigste funksjonene i hver app før du bestemmer deg.

9. Ikke anskaff en app hvis du ikke vet hvorfor du anskaffer den.

La oss starte med nummer 1, lær fra fagfolk, ved å se på hovedfunnene i forskningen:

1. Topp 10 (+1) trender innenfor arrangementsapper: 

 eab

Vår erfaring gjør at vi kan lage vår egen evaluering av trendene som er nevnt ovenfor. Derfor har vi endret rekkefølgen. Som grunnleggende trender som er nødvendige for å kunne si om en app er vellykket, anser vi at denne rekkefølgen er den mest nyttige:

Nummer 3 (mindre kompliserte apper, som er mer effektive og brukervennlig for alle typer kunder), nummer 4 (bedre design og brukeropplevelse), nummer 5 (sterk databeskyttelse og personvern), nummer 8 (integrasjon med registreringsplattformer, ekte data-oppdatering og ettklikks importeringsevne) og nummer 9 (rask og pålitelig support for travle arrangementsaktører).

Mens nummer 1 (mer videofunksjonalitet og livestreaming), nummer 2 (frykt for å gå glipp av (fear of missing out)), nummer 6 (arrangementsplanlegging og administrasjonsfunksjoner), nummer 7 (enkel prisstruktur) og nummer 10 (ivareta deltakerens helse) helt klart bør tas hensyn til, men den praktiske gjennomføringen er avhengig av behovene til organisasjonen og de økonomiske rammene.

2. Bruk av arrangementsapper i 2016

Det er et tankevekkende faktum at det bare er 1/3 av selskapene som bruker mobil-apper i dag, men dette tallet anslåes å øke med 37 % allerede til neste år.

eab2

3. Topp 4-frustrasjoner som hindrer kjøp, nedlastinger og tilpasning:

eab3

For å unngå disse frustrasjonene foreslår vi valg av erfarne utviklingsteam. Enhver kunde ønsker å være sikker på at produktet vil utgjøre ekstra verdi og ikke ekstra problemer.

4. De mest etterspurte funksjonene i 2016 er de følgende 10:

eab4

Denne listen er selvfølgelig basert på gjennomsnittstall, men i det virkelige liv kommer det jo an på hva selskapet trenger. En godt gjennomtenkt og detaljert spesifikasjon av nødvendige funksjoner hjelper mye. I «Optimal start» kan du finne mer informasjon om hvordan du kan identifisere funksjoner som appen din virkelig trenger.

5. Fordelene med mobilapper

eab5

Vi synes at forfatteren har gjennomført en virkelig detaljert analyse, der alle viktige deler er dekket og belagt med fakta.

I den andre delen av denne gjennomgangen skal vi diskutere hvordan man velger riktig utviklingsteam og utvalgsstrategier for bygging av effektive mobilapper.