Hva er API (APPLICATION PROGRAMMING INTERFACE)?

Emnet «Hva er API?» eller programmeringsgrensesnitt er mer populært enn noensinne. Du finner tonnevis av informasjon om det, men disse beskrivelsene er ofte kompliserte og skrevet for personer med teknisk bakgrunn. I denne artikkelen tar vi sikte på å gjøre dette lettere med en klar og enkel forklaring. Her har du to alternativer: å se på en video eller å lese en blogg.

Trenger du mer enn fire API-er er Datahub løsningen

 

En datahub deler, lagrer og analyserer data mellom applikasjoner. På denne måten kan data fra ulike systemer sammenstilles og presenteres på en måte som gir en helhetlig forståelse. 

  • Gjør integrasjonen enklere

  • Oppdag potensialet i dine data

  • Del informasjon mellom applikasjonene

  • Gjør det lettere å skifte ut applikasjon

Se modellen som viser at mange applikasjoner kan benyttet et API gjennom en datahub

Orlando Scott-Cowley fra AWS, Amazon Web Services, har forklarer hva API betyr. Integrasjon er viktig for at applikasjoner skal kunne dele data seg imellom.

 

Hva sier bransjen?

 

Oracles leder Amit Zavery beskrev betydningen av API slik: «Data er den nye bedriftsvalutaen, og API-ene er avgjørende for virksomheters modernisering og fleksibilitet, slik at brukerne enkelt kan koble og dele nøkkelinformasjon på tvers av applikasjoner og enheter – mobil, IoT, i skyen eller på stedet.»

 

API-er har stadig fått forbedret programvarekvalitet de siste årene. Det økende antallet webtjenester som eksponeres via API-er hos sky-leverandører, øker også opprettelsen av sky-spesifikke applikasjoner, Internett for ting (IoT) og programmer for å støtte mobile enheter og brukere.

 

Fordelene ved å bruke API er helt bemerkelsesverdige, og det er praktisk. Disse fakta gjør at bruken av API vil vokse mye i årene fremover. La oss gi deg noen eksempler på hvordan API kan anvendes i praksis:

 

Facebook, Google og Yahoo

 

Internett er for øyeblikket den primære driveren for API-er. Bedrifter som Facebook, Google og Yahoo publiserer API-er for å oppmuntre utviklere til å bygge videre på deres tjenester. Disse API-ene har gitt oss alt fra nye internettfunksjoner som går gjennom nettstedene, til andre tjenester til mobilenhetsapper som gir enkel tilgang til webressurser.

 

Unsplash

 

Unsplash er en fotograferingsplattform som tilbyr gratis bilder. De har lansert et programgrensesnitt (API) for å gi utviklere tilgang til biblioteket med over 200 000 høyoppløselige bilder.

 

Android «O»

 

Mange er nok ikke klar over at utviklere prøver å forbedre måten API utfører oppgaver på, men kanskje har du lagt merke til at den nåværende implementeringen av SMS-godkjenning med mobiltelefon-apper er ufullkommen. Når en app trenger å bekrefte telefonnummeret ditt, er det i utgangspunktet vanlig med ett av to alternativer. Enten blir du spurt om å sjekke SMS-meldingene manuelt for å finne en kode den sendte, eller så spør programvaren om tilgang til alle SMS-meldingene for å finne den selv. Den nye API-en for Android «O» (en versjon av Androids OS utgitt i 2017) vil i hovedsak gi tilgang mellom disse to endene av spekteret og la appen finne koden uten å få tilgang til alt.

Fordeler med å bruke API i Choo i Skyen

 

  • API bidrar til å utveksle data (som medlemsinformasjon) mellom Choo og vår spesialutviklede mobil eller desktop app;

  • API gir muligheten til å koble sammen andre systemer som Choo-klienten bruker (f.eks. regnskapsløsninger). Selv om våre kunder har brukt andre systemer før de begynte å bruke Choo, vil de ikke miste data. Vi kan sende all nødvendig informasjon ved hjelp av API eller noen spesifikke data fra Choo til andre systemer uten å risikere tap av sikkerhet.

​​Oleg Nesterov, utviklingssjef i Already On og Jens Christian Bang snakker om "Hva er API?"

Konklusjon

 

De viktigste tingene du trenger å huske er følgende: Med API kan det utvikles applikasjoner som deler data med andre applikasjoner. API er en stadig viktigere del av IT-systemer, og det som skjer i API-verdenen nå, er veldig spennende. Ikke gå glipp av sjansen til å dra nytte av fordelene med API. Vårt utviklingsteam vil sørge for at du alltid får moderne løsninger, uten egentlig å måtte forstå dem.

FÅ HJELP MED API og integrasjon

6 integrasjonsfeil som koster flesk

Har du hørt om et integrasjonsprosjekt som har gått glatt og smertefritt? Her er seks tips som hjelper deg med å komme i havn med integrasjonen.

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png