Læring

kurs
Læring er prosessen med å tilegne seg nye ferdigheter, kunnskap, forståelse og verdier. Det er gjort enklere med videreutdanning ved hjelp av kurs,sertifiseringer og andre aktiviteter for kompetansebygging.

Med pedagogisk støtte fra virksomheten kan læring skje mer effektivt og øker potensialet for forbedret ytelse og fremtidig læring hos arbeidstakere..


For arbeidstakere bidrar læring til å utvide horisonten og oppmuntre til selvutvikling. Med sin nye kunnskap kan de identifisere nye muligheter for virksomheten din, eller identifisere mer effektive måter å jobbe på.


Gitt det raske endringstakten i markedet, er det kritisk at arbeidstakere kontinuerlig utvikler ny kunnskap og nye ferdigheter for å hjelpe virksomheten konkurrere effektivt på markedet.

Fornøyde arbeidstakere har en tendens til å være mer produktive og engasjerte. De blir også lenger hos virksomheten, ikke minst fordi de føler at virksomheten verdsetter dem ved å investere i kompetanseutviklingen.
Ved å ivareta kompetanse, reduserer virksomheten kostnadene for rekruttering, utvelgelse og ombordstigning.

Det er virksomhetens oppgave å i tilstrekkelig grad interessere og motivere den markedsdyktige arbeiderstakeren til å fortsette å jobbe for virksomheten, og ikke ta kunnskapen og ferdighetene sine andre steder.
Virksomheter bør kontinuerlig lete etter nye måter å forbedre seg på, hvis ikke kan virksomheten falle etter markedets behov for kompetanse.

two people talking standing
Utfordring: Dokumentere sertifiseringer for relevante myndigheter  
"Arbeidstilsynet gir oss alltid masse ekstraarbeid"

Vi får stadig inspeksjoner fra Arbeidstilsynet.
Pleier det å gå bra? Nei, selv om vi har rent mel i posen er det veldig arbeidskrevende. Hvorfor det? Fordi vi ikke har oversikt over alle sertifikater og godkjenning for alle ansatte. Hva sier Arbeidstilsynet da? At hver ansatt må kalles inn og vise sine sertifikater.
Går ikke det bra da? Nei, vi må stoppe arbeidet og det forstyrrer hver ansatt. Hvis en ansatt ikke har med seg sertifikatet må vi stoppe arbeidet på byggeplassen til dette er skaffet til veie.
Hva fører det til? Vi taper masse penger og fremdrift. Noen ganger gjør det at vi ikke blir ferdige til fristen og at vi må betale dagsbøter.
Hvor mye er dette? Vi betaler dagsbøter på 200 millioner hvert år.
Så det utgjør en million om dagen? Ja, det er faktisk så mye.
Hvordan ville du løse det? Jo, med et kompetansesystem der hver formann kan ta ut alle sertifikatene.

AO: Rask oversikt og tilgang til CV-database effektviserer prosesser i virksomheten og reduserer kostnader og frustrasjon.

AO-plattformen er bygget for å støtte uansett hvilken læringsform virksomheten ønsker å bruke:

done icon

Fysiske kurs

done icon

Streaming

done icon

Digitale kurs

done icon

Podcaster

done icon

E-læring

done icon

Lesestoff

kvinne som er glad for digital læringbilde av et fysisk kurs
Livesendinger
kamera oppsett

Gjør kursene og konferansene om til direktesendinger via Vimeo der flere tusen deltakere kan følge med. Sendingene kan også strømmes på Facebook Live, YouTube, Periscope og Twitch.

Det lettere å engasjere deltakerne med livevideo enn med f.eks. en Powerpoint-presentasjon​​.
Under direktesending kan man  engasjere deltakerne med chat, stille spørsmål og kjøre spørreundersøkelser. Du som kringkaster kan enkelt vise både spørreundersøkelser, innsendte spørsmål og presentere gjester med grafikk på skjermen.

Kompetanseaktiviteter kan komme i mange ulike former og er enkelt integrert med AO-plattformen.
De vanligste alternativene er:

Fysiske kurs
Kurset gjennomføres for flere arbeidstakere i et klasserom eller auditoriet.

Strømming
Kurset gjennomføres som en online-aktivitet der deltakerne kan kommunisere med foreleser gjennom chat, Q&A og polls. AO-plattformen er ferdig integrert med Vimeo streaming som kan håndtere begrenset antall deltakere, flere kameraer og forelesere.

E-læring
Med AO-plattformen kan virksomheten velge mellom de aller fleste e-lærings-forfatterverktøy. Forfatterverktøyene publiserer innholdet i form av en webpublisering eller en SCORM-pakke. Disse kan kobles til AO-plattformen.
Vi kan også integrere dataene som samles om kursgjennomføringen i e-lærings-forfatterverktøyet tilbake til AO-plattformen.

Her er noen av de mest anerkjente e-lærings-forfatterverktøyene:

done icon

Articulate Storyline og Rise. Dette er programvareverktøy som har vært i bransjen i mange år. Rise er spesielt beregnet for e-læring i mobilt grensesnitt.

done icon

Elucidat er et online verktøy der e-læringen skjer direkte i nettleseren.

done icon

Adobe Captivate er Adobes e-læringsverktøy

two people talking
Utfordring: Redusere kost ved ansettelse og onboarding  
"Vi bruker alt for mye penger på rekruttering og onboarding"

Hvor mange nyansettelser har dere per på? 500.
Hvor mye koster en nyansettelse (rekruttering og onboarding)? 300k.
Så det blir 150 millioner i året? Ja, har vel ikke regnet på det, men det stemmer når du sier det.
Hva kunne du tenke deg å gjøre med det? Jo, vi vil gjerne effektivisere onboarding og stoppe en del av frafallet/turnover.
Hvordan ser du for deg at det kan gjøres? Onboarding og kursing kunne vært gjort på en bedre måte, men da trenger vi et system. Jeg tror også at flere ansatte ville bli hos oss om vi hadde en kompetanse og karriereplan for hver ansatt.
Spennende, så hvis vi kunne vise dere et system som hjalp dere med å spare disse 150m i året så ville du vært interessert?

AO: Ansattelse og onboarding er prosesser som krever mye tid og oppfølging. Ved hjelp av en karriereplan og oppfølging med kursing av kompetanse, beholder virksomheten kompetansen og de beste arbeidstakerne.