HVA ER EN APP?

En app eller en mobil applikasjon er et program som brukes på en smarttelefon. En installasjonsfil lastes ned til smarttelefonen og installeres på telefonen. App-en kan etter det kjøres på telefonen og gis rettigheter til å bruke ulike funksjoner i smarttelefonen.

HVA KAN EN APP GJØRE?

 

En app kan være spill, underholdning, informasjonstjenester eller forretningsstøttesystemer. App-er kan brukes til å utføre banktransaksjoner, styre alarmsystem i et hus, vise værmelding eller synkronisere dokumenter. Eksempler på dette er Vipps, Falk Alarm, Yr og Dropbox. Kombinert med smarttelefonens funksjoner kan en mobil applikasjon utføre mange praktiske oppgaver. Smarttelefonene får stadig nye funksjoner som igjen kan gi enda kraftigere app-er enn de vi har i dag.

 
APP-EN KAN BRUKE TELEFONFUNKSJONER

 

​​Funksjonene kan være posisjons-angivelse (GPS), bevegelses-sensor, kamera, mikrofon, kontakter, telefon, osv.

App-er utvikles primært for operativsystemene Android og iOS.

 

HVORDAN GJENNOMFØRES ET APP-PROSJEKT?

 

Et app-prosjekt gjennomføres i hovedsak på samme måte som et web-prosjekt. Prosjektet blir planlagt med forretningsidé og funksjonskrav (last ned boken «Optimal start» får å få noen tips). Når app-prosjektet er spesifisert blir brukergrensesnittet designet og app-er og serverløsning blir kodet. Senere blir systemene testet og satt i drift.

 

Et app-prosjekt blir noe mer omfattende enn et web-prosjekt, les: Hvordan utvikle mobil app?

 

MOBILE APPLIKASJONER FRA ALREADY ON

 

I prosjekter deltar vi i idéfasen med rådgivning og forretningsanalyse. I utviklingsfasen har vi erfarne designere, utviklere og testere som jobber med leveransene. Vi har egne fagfolk som jobber på de enkelte teknologiområdene for iOS, Android og sentral serverløsning. Etter driftsetting overvåker og drifter vi nødvendige systemer.

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png