Søk
  • Jens Christian Bang

INGEN DESIGN UTEN FUNKSJONFor tiden jobber vi med brukergrensesnittet for neste versjon av Choo. Vi har hatt ansvaret for å utvikle Choo helt fra starten, og den største utfordringen nå er at den allerede har mange elementer som skal videreføres, slik at neste versjon må være forenlige med den designen som allerede er på plass.

Slik arbeider vi med neste versjon:

1. Idémyldring omkring systemet slik det er i dag Fire personer med ulik bakgrunn (en fra markedsføring, en fra utvikling, en prosjektleder og en fra interaksjonsdesign) hadde en idémyldringssesjon der vi gjennomgikk nåværende løsning og sammen kom opp med nye ideer. Etter sesjonen fordelte vi kommentarene våre på ulike områder, nemlig funksjonalitet, visuelt og teknisk.

2. Få oversikt over status for applikasjoner i øyeblikket Hvilke nye applikasjoner finnes, og hva er det de store nettsamfunnene har og hva er det de bruker for tiden? Noen av applikasjonene vi har fått inspirasjon fra: Google(+), Facebook, Twitter, Photoshop CS6, Dropbox, Mailchimp, Joomla 3.0.

3. Gjennomgå hver eneste side med fokus på funksjon Hvilken funksjon har denne siden? Hva skal brukeren gjøre her? Hva er nøkkelfunksjonen? Her kan det være en god idé å bruke noen utenfra til å prøve ut på skisseplan, noe som heter brukertesting.

Etter disse tre trinnene begynner vi med utkast. Vi plukker ut en side som inneholder flest av de viktige designelementene som systemet er bygget rundt. Kommentarene fra trinn 1 forteller meg hva som må endres, trinn 2 hvordan det kan gjøres, og trinn 3 hva det må fokuseres på.

Konklusjon

Når du endrer farge på en knapp, eller når du endrer eller flytter på en liste, må denne endringen ha utgangspunkt i en enkelt ting: Funksjon. Ikke gjør en knapp blå bare fordi det ser fint ut, gjør en knapp blå for at den skal skille seg ut fordi den har en egen funksjon.

Ingen design uten funksjon!

#Design

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png