Søk
  • Jens Christian Bang

Brukeropplevelse og psykologi


Already On har deltat på UX Brighton - The Psychological Foundations of Design. Dette var en en-dags psykologi konferanse for personer som arbeider på digitale produkter. Åtte kompetente forelesere snakket om hvordan teori og forskning påvirker måten vi burde utvikle websider.

For oss var de to mest interessante PhD Susan Weinschenk, amerikansk psykolog som har jobbet med UX siden 1995 og Nathalie Nahai, web-psykolog og forfatter av flere UX-bøker.


Susan Weinschenks foredrag handlet om «10 viktige kunnskaper om oppfatning». Her trakk hun frem hvordan mennesker blir avhengig av og føler sug etter informasjon. Hjernen produserer stoffet dopamin når vi mottar informasjon og vi føler oss derfor trukket mot en «blinkene konvolutt» som forteller at det finnes informasjon til oss. Et annet interessant tema var bruk av ansikter på nettsider eller i reklamer. Et ansikt kan se rett på deg for å få oppmerksomhet eller se mot et produkt eller en tekst for å få deg til å flytte oppmerksomheten dit. Videre ble vi fortalt at menneskers sidesyn er undervurdert, vi får med oss langt mer enn vi tror i de perifere synsfeltene. Dette er en egenskap vi har foredlet fra den gangen vi sprang rundt på savannene og jaktet på antiloper. Sidesynet var ekstremt viktig for å oppdage løver som jaktet på oss. De som hadde dårlig sidesyn ble spist opp og de som hadde godt sidesyn fikk reprodusere seg, ref. Darwin :) I web-verdenen ser vi at nettavisene bruker sidepanelene til reklame og det viser seg at vi får med oss langt mer av denne informasjonen enn vi tror.


Nathalie Nahai holdt foredraget «Empati: Ditt hemmelige våpen for å designe web». I foredraget sitt fortalte Nathalie om hvordan en nettsiden kunne bringe deg fra en følelse til en annen gjennom bruk av ulike teknikker. Dette var bruk av video, lyd og bilder. I foredraget vist hun et eksempel på emosjonell virkning i en reklamefilm fra varehuset John Lewis i UK

John Lewis Snowman 'The Journey' from Shay Reading on Vimeo.

Sjekk ut hvordan produsenten har brukt ansiktsuttrykk og musikk for å skape de rette emosjonelle følelsene.

Andre foredrag som var interessante var brukervennlighet i cockpit på fly. De fleste av oss har kanskje ikke tenkt på det, men i luftfart er brukervennlighet ekstremt viktig. Hver eneste landing bør være perfekt og ikke «Not quite right» :) I luftfart snakkes det ikke lenger om menneskelig svikt, men om hvordan brukervennlighet og rutiner kan sikre at svikt ikke skjer.

Foredragene ble filmet og vil bli publisert og vi vil legge inn linker når de blir tilgjengelige.

Kontakt oss i Already On dersom du trenger hjelp til å forbedre nettstedet ditt, vi jobber med brukeropplevelser hver eneste dag.

#Design #Referanse #UX

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png