Søk
  • Jens Christian Bang

Hvordan unngå at IT-prosjekter mislykkes? E-boken «Optimal start»Undersøkelser viser at 40 til 50 prosent av prosjektene feiler. De fleste av feilgrepene kunne du som kunden selv ha unngått. Majoriteten av de som bestiller IT-prosjekter i SMB-markedet, mangler bestillerkompetanse. Dette ønsker forfatter av e-boken «Optimal start», Jens Christian Bang, å gjøre noe med. Boken er kort og direkte med LEAN-metodikken som gjennomgangstema.


Generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-NorgeGeneralsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge, som også har skrevet forordet, sier: – At dette ikke er en fagbok på 350 sider, gjør det også overkommelig for alle å se igjennom de gode tipsene som heftet gir. Dette er faktisk det du trenger.

Per Morten Hoff er IKT-Norges generalsekretær. Få om noen har så inngående kjennskap til vår næring og et så omfattende nettverk som Hoff. Han har sittet i flere regjeringsoppnevnte utvalg, og hans stemme blir lyttet til. Hoff jobber med en rekke sektorovergripende områder og saker som spenner fra våre politikkområder til offentlige anbud og avtaler. Hoff har vært i IKT-Norge siden 1988, og han har ledet organisasjonen siden 1989.

«Optimal start» gir oppdragsgivere en rask innføring i hva som må gjøre for å starte et IT-prosjekt. Dersom forarbeidet er mangelfullt, er sjansene store for at prosjektet havarer i en av fasene.

Leserne lærer hvordan en forretningsidé bør utformes som en overordnet målsetning for prosjektet, og om brukergrupper og funksjonskrav. Boken gir også et innblikk i bransjens ord og utrykk og de vanligste fasene og rollene i utviklingsprosjekter.


– Gjennom 20 år i IT-bransjen har jeg deltatt i flere prosjekter som gikk skeis. Selv om vi som leverandør kanskje har fått betalt for timene i prosjektet, er det ingen ting som plager oss mer enn at systemet aldri blir tatt i bruk. Å tilføre brukere verdi er vårt høyeste ønske og håp i alle utviklingsprosjekter, dette vet jeg er den største tilfredsstillelsen for alle som er med i et utviklingsteam, fortsetter forfatteren entusiastisk.

– Hvis boken kan hjelpe noen til å gjennomføre et vellykket prosjekt, er hensikten oppnådd, sier forfatteren

I god åpen kildekode-ånd har forfatteren valgt å gi ut boken som e-bok og uten kostnader. Den eneste betingelsen er at boken bestilles på https://www.alreadyon.com/optimalstart


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png