Søk
  • Jens Christian Bang

VÅR LEDENDE PROSJEKTLEDER HAR NÅ OFFISIELT BEVIST SITT NIVÅ MED EN PMP EKSAMEN5 års praktisk erfaring - 4500 timer med lederansvar for gjennomføringen av utallige prosjekter - 60 timer med prosjektledelses opplæring - 1 år med intensiv trening - dusinvis av bøker og seminarer - 350 km kjøring mellom Sumy og Kiev (mer enn 6 timer) - 1 metalldetektor - 4 timer med eksamen.

Dette er faktisk ikke fordelt på forskjellige personer, det er hva vår prosjektleder ANNA PARFYLO gikk igjennom for å bli registrert som en Profesjonell Prosjektleder (PMP).

Project Management Professional (PMP) - er en eksamen som evaluerer hvor effektivt prosjektledere kan bruke kunnskaper, ferdigheter, verktøy og metoder under styring av ulike typer prosjekter. Denne eksamenen omfatter 200 spørsmål som dekker alle deler av prosjektledelses prosessen og er delt opp i følgende forhold: oppstart av prosjektet - 13%, planlegging av prosjektet - 24%, utførelse av prosjektet - 31%, overvåking og styring av prosjektet - 25%, avslutte prosjekt - 7%.

Viktigheten av PMP er hyppig diskutert i forretningsmiljøet. Her er et oversatt utdrag fra PMI's Pulse of the Profession research, publisert i 2008: "... bruk av prosjektledere uten PMP sertifisering resulterer i en lavere prosent prosjekter som leveres inn i tide og som følger budsjettet, spesielt når mindre enn 10 prosent av prosjektlederne i selskapet har tatt PMP. Organisasjoner hvor mindre enn 10 prosent av prosjektledere har PMP har også en lavere sannsynlighet for å vise til en økning i vellykkede prosjekter som møter målene og virksomhetens hensikt."


PMI Online Credential Registry

Teamet vårt er veldig stolte av Annas utmerkede innsats. Vi vil gjerne gratulere henne med denne prestasjonen og ønsker at hun får en videre god utvikling på fagområdet. Her er en kortfattet oversikt over Annas erfaring. Til å begynne med er det viktig å nevne at Anna har en høy grad av kommunikasjonsferdighet og faglig kompetanse. Når hun forberedte seg til eksamen var hun veldig konsekvent og brukte en veldig kompleks tilnærming. Prosessen startet for litt over ett år siden og inkluderte fire hovedkomponenter (i tillegg til 5 års praktisk erfaring):

• Deltagelse i kurs hos et firma som heter Spider Management Technologies i litt over 7 uker (Anna brukte hver helg til å forbedre sine kunnskaper og ferdigheter sammen med en gruppe av andre prosjektledere i Kiev) • Ta del i minst 5 Coursera treninger (som for eksempel «Start og planlegging av prosjekter», «Administrere prosjekt risiko og endringer», «Budsjettering og planlegging av prosjekter», «Programvare administrasjon», «Programvareprosesser og Agile praktisering») • Lese relaterte bøker og artikler (som for eksempel «PMP Exam Prep 8th Edition» av Rita Mulcahy) • Kontinuerlig opplæring ved hjelp av ulike simulatorer.

Listen ovenfor bekrefter at det var mye å gjøre og vi er veldig glade nå som alle prinsippene er fulgt over en lang periode og at dette nå er offisielt, testet og bevist. For vårt selskap er det svært gunstig fordi vi ønsker å utvikle prosjektlederne og det å ha en PMP vil være en stor fordel.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png