Søk
  • Jens Christian Bang

GASELLEBEDRIFT: KORTSIKTIG TITTEL ELLER LANGSIKTIG MÅL?


Studier har vist at det er vanskelig å beholde Gaselle-tittelen over mange år. Statistikken viser at bare 2–3 % av selskapene klarer å opprettholde veksten. Her er hovedpunktene fra statistikken:

• 2702 selskaper ble ansett som Gasellebedrifter i 2016.

• Det totale antallet norske Gasellebedrifter gikk ned med 8 % i 2016 (232 færre enn 2014). • Oslo, Rogaland, Akershus og Hordaland var fortsatt de fylkene som hadde flest Gasellebedrifter (fra 200 til 550)


DISRUPTIV INNOVASJON SOM EN MÅTE Å HOLDE SEG PÅ TOPPEN

Hvis du driver en Gasellebedrift eller ønsker å komme på listen i fremtiden, så er det kanskje på tide å tenke på nye måter å håndtere kjernevirksomheten din på. Disruptiv innovasjon kan være et passende svar her. La oss se hva det egentlig betyr: Disruptiv innovasjon kan beskrives som en forretningsmodell der et selskap fordriver og endrer måten vi tenker, oppfører oss, gjør forretning og opptar kunnskap. Harvard Business School-professor og disruptiv innovasjons-guru Clayton Christensen sier at en disruptiv innovasjon fortrenger et eksisterende marked, industri, eller teknologi og produserer noe nytt og mer effektivt og verdiskapende. Det er både destruktivt og kreativt på samme tid. Enhver disruptiv innovasjonsmodell er unik, men inkluderer ofte smarte digitale løsninger. Her er et eksempel på de vanligste:

Markedsmodell

(eBay, iTunes, App Store, Uber, AirBnB)

Forstyrrer med en digital markedsplass som samler kjøpere og selgere direkte, i bytte for et transaksjons- eller plasseringsgebyr eller provisjon.

Opplevelsesmodell

(Tesla, Apple)

Forstyrrer ved å tilby en overlegen opplevelse som folk er villige til å betale for.

Freemiummodell

(Spotify, LinkedIn, Dropbox)

Forstyrrer gjennom digital sampling, der brukerne betaler for en grunnleggende tjeneste eller et produkt med sine data eller "øyne" snarere enn penger, og deretter tas penger for å oppgradere til den fulle tjenesten. Fungerer der marginalkostnadene for ekstra enheter og distribusjon er lavere enn annonseinntekter eller salg av personopplysninger.

SÅ HVA BØR MAN GJØRE?

De mest fremsynte organisasjonene i nesten alle industrier er fokusert på å identifisere, teste og gjennomføre disruptive forretningsmodeller. De er 100 % fokusert på transformativ innovasjon, enten det er å skape et slags digitalt DNA eller tenkemåte eller markedsføring og support av digitale håndverkere. Samtidig kommer mer enn tre milliarder mennesker til å være involvert i sosiale nettverk i 2020, noe som skaper fokus på tilpasning til personlige interaksjoner. P2P eller med andre ord folk-til-folk-bevegelsen er på vei, så det er på tide å bestemme seg for hvordan man skal møte den. Store forandringer kommer, og det er bedre å være fullt forberedt enn å spare på teknisk support. Hvis du har liten tilgang på digital ekspertise ,kan en digital partner være en god løsning, men bare hvis han / hun:


#2016 #2017 #Disruptivinnovasjon #Gaselle #Gasellebedrift #Norge #Oslo

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png