Søk
  • Jens Christian Bang

HVA ER API (APPLICATION PROGRAMMING INTERFACE)?Emnet «Hva er API?» er i øyeblikket mer populært enn noensinne. Du finner tonnevis av informasjon om det, men disse beskrivelsene er ofte kompliserte og skrevet for personer med teknisk bakgrunn. I denne artikkelen tar vi sikte på å gjøre dette lettere med en klar og enkel forklaring. Her har du to alternativer: å se på en video eller å lese en blogg.


I videoen forklarer vår utviklingssjef Oleg Nesterov hva Application Programming Interface er, hvordan det fungerer, og han forteller om vår API basert på JSON-format.

Her i tekstversjonen finner du en definisjon av API, noen grunner til at API er viktig, i tillegg til noen eksempler på hvordan bruken arter seg i praksis.

La oss starte fra begynnelsen og lese hvordan Wikipedia definerer API. API (applikasjons-programmerings-grensesnitt) betegner et grensesnitt i en programvare slik at bestemte deler av denne kan aktiveres (kjøres) fra en annen programvare. Med andre ord får API programmer til å samhandle med hverandre. Dette er svært viktig fordi programmer skrives på ulike språk. API-er er en slags hjelper de ulike programmene bruker for å overvinne språkbarrieren.


For deg som skal gjennomføre et integrasjonsprosjekt har vi skrevet guiden: "6 integrasjonsfeil som koster flesk". Bestill boken gratis her og du vil spare mange utviklingstimer.

Oracles leder Amit Zavery beskrev betydningen av API slik: «Data er den nye bedriftsvalutaen, og API-ene er avgjørende for virksomheters modernisering og fleksibilitet, slik at brukerne enkelt kan koble og dele nøkkelinformasjon på tvers av applikasjoner og enheter – mobil, IoT, i skyen eller på stedet.»

API-er har stadig fått forbedret programvarekvalitet de siste årene. Det økende antallet webtjenester som eksponeres via API-er hos sky-leverandører, øker også opprettelsen av sky-spesifikke applikasjoner, Internett for ting (IoT) og programmer for å støtte mobile enheter og brukere.

Fordelene ved å bruke API er helt bemerkelsesverdige, og det er praktisk. Disse fakta gjør at bruken av API vil vokse mye i årene fremover. La oss gi deg noen eksempler på hvordan API kan anvendes i praksis:

Facebook, Google, Yahoo

Internett er for øyeblikket den primære driveren for API-er. Bedrifter som Facebook, Google og Yahoo publiserer API-er for å oppmuntre utviklere til å bygge videre på deres tjenester. Disse API-ene har gitt oss alt fra nye internettfunksjoner som går gjennom nettstedene, til andre tjenester til mobilenhetsapper som gir enkel tilgang til webressurser.

Unsplash

Unsplash er en fotograferingsplattform som tilbyr gratis bilder. De har lansert et programgrensesnitt (API) for å gi utviklere tilgang til biblioteket med over 200 000 høyoppløselige bilder.

Android «O»

Mange er nok ikke klar over at utviklere prøver å forbedre måten API utfører oppgaver på, men kanskje har du lagt merke til at den nåværende implementeringen av SMS-godkjenning med mobiltelefon-apper er ufullkommen. Når en app trenger å bekrefte telefonnummeret ditt, er det i utgangspunktet vanlig med ett av to alternativer. Enten blir du spurt om å sjekke SMS-meldingene manuelt for å finne en kode den sendte, eller så spør programvaren om tilgang til alle SMS-meldingene for å finne den selv. Den nye API-en for Android «O» (en versjon av Androids OS utgitt i 2017) vil i hovedsak gi tilgang mellom disse to endene av spekteret og la appen finne koden uten å få tilgang til alt.

Fordeler med å bruke API i Choo medlemssystem:

– API bidrar til å utveksle data (som medlemsinformasjon) mellom Choo og vår spesialutviklede mobil eller desktop app;

– API gir muligheten til å koble sammen andre systemer som Choo-klienten bruker (f.eks. regnskapsløsninger). Selv om våre kunder har brukt andre systemer før de begynte å bruke Choo, vil de ikke miste data. Vi kan sende all nødvendig informasjon ved hjelp av API eller noen spesifikke data fra Choo til andre systemer uten å risikere tap av sikkerhet.

Konklusjon

De viktigste tingene du trenger å huske er følgende: Med API kan det utvikles applikasjoner som deler data med andre applikasjoner. API er en stadig viktigere del av IT-systemer, og det som skjer i API-verdenen nå, er veldig spennende. Ikke gå glipp av sjansen til å dra nytte av fordelene med API. Vårt utviklingsteam vil sørge for at du alltid får moderne løsninger, uten egentlig å måtte forstå dem.

#API #JSON

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png