Søk
  • Jens Christian Bang

MEDLEMSREGISTER GRATIS: HVA SKJULER SEG BAK DETTE BEGREPET


Når du søker på «medlemsregister» i Google, er det tredje mest populære søket «medlemsregister gratis». Vi begynte å se litt nærmere på hvorfor så mange søker etter en løsning som vil koste dem null kroner. For å svare på det spørsmålet kan vi se nærmere på statistikk fra Den store foreningsundersøkelsen 2016, og gå gjennom noen grunner til at «medlemsregister gratis» er et så populært søk i 2017. Vi kan også få svar på noen flere spørsmål:

1. Vil et gratis medlemsregister virkelig ikke koste noe?

2. Hvem kan tillate seg å ha det?

3. Er det noen andre økonomisk attraktive alternativer?


Til tross for det faktum at det norske IT-markedet tilbyr ulike typer medlemssystemer, har flertallet av deltakerne i undersøkelsen ikke et tilpasset system. Faktisk er det bare 35% av foreningene som har det. 37% av respondentene bruker en kombinasjon av gratisløsninger (for eksempel Excel, Access, Google Documents e-post, sms, osv.). De resterende 28% nevnte ingenting om noe bestemt produkt de bruker. Vi kan i tillegg konkludere med at beslutningen om enten å bruke et medlemssystem med tilpasset programvare eller ikke, er proporsjonal med medlemsmassen i hver forening. Desto flere medlemmer en forening har, desto høyere er behovet for å ha en tilpasset løsning.

Hva som kan være typisk ved et gratis medlemsregister:

• gratis for en viss prøvetid (som 1 måned, 1 år osv.); • gratis opptil et visst antall medlemmer (som opptil 500); • kan ha noen begrensede funksjoner (for eksempel ikke tilgjengelig sms, betalinger osv.).

Hva er hovedgrunnene til at foreninger søker på «medlemsregister gratis»:

1. Ser ikke noen grunn til å investere i en tilpasset løsning. 2. Noen organisasjoner har ikke nok økonomiske ressurser. 3. Noen foreninger ser fortsatt etter en løsning som passer best for dem.

La oss se på hva du kan gå glipp av ved å ha et gratis medlemsregister:

• Gratissystemer er normalt egnet for gjennomsnittlige foreninger. Så hvis strukturen i organisasjonen din er unik, og du har noen spesielle behov, er det ikke sikkert gratissystemet vil kunne tilpasses deg. • Sannsynligvis vil følgende funksjoner være begrenset eller fraværende: kommunikasjon til medlemmer, fakturering, "Min side" for medlemmer, rapporter. • Normalt vil et gratis medlemsregister ikke koste deg noen ting i utgangspunktet, men så må dubetale etter at en viss periode har gått. Og ofte er det ikke det beste medlemsregisteret, heller.

Små foreninger kan fungere fint med et gratis medlemsregister, men normalt er det bare en korttidsstrategi. Etter at organisasjonen din har blitt større, sterkere og strukturen mer kompleks, trenger du en mer effektiv løsning. Så kanskje det er på tide å tenke noen skritt fremover.

Vi tilbyr ikke våre kunder et gratis medlemsregister. Men det betyr ikke at vi ikke tenker på behovene til våre mulige kunder/venner av alle størrelser. Derfor ble initiativet Choo i Skyen lansert i 2017. Dette produktet vil tillate din forening å bruke alle fordelene ved et effektivt medlemsregister mens du deler utgifter med et par andre foreninger. Kontakt oss for mer informasjon. Demomøte vil være 100 % gratis :)

#Medlemsregister #Medlemsregistergratis

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

IBM

Selskapet
Om oss
Blogg
Kontakt oss
Org.nr.: 990 958 971
Kontakt oss
logo-vopps.png
icon-fb.png
icon-tw.png
icon-insta.png