Spørsmål og svar

 • Hvordan fakturere kontingent og kursavgift i medlemsregisteret?

  Trinn 1
  Start med å definere produkter mot medlemstyper, gruppetilhørigheter eller koble de mot en aktivitet.

  Trinn 2
  Definer siste inbetalningsdato og hvilke du vil fakturere og send fakturaer i automatiske batcher (faktura på e-post går ut automatisk)
  - Print faktura til de som ikke har e-post
  - Send fil till bank for de som har autogiro eller e-faktura

  Trinn 3
  Last opp OCR lister direkte i medlemssystemet og før reskontro.

  Trinn 4
  Etabler automatiske purrerutiner i systemet som sender ut purringer. Alternativt kan purringer sendes manuelt. Purrebeskjed kan sendes i flere formater;
  -
  SMS
  - E-post
  - Melding til medlemmets Min Side.
  - Post

 • Hvordan få tak i medlemmenes e-postadresse?

  En organisasjon kan spare mye tid og ressurser på å ha et oppdatert medlemsregister med e-postadresser. Medlemmene bør oppfordres til å oppdatere profilen sin på Min side. Denne oppfordringen kan foregå i forbindelse med utsendelser av brevpost og SMS.

  For å motivere medlemmene til å logge seg inn på Min side bør tilgangen gi dem en reell verdi. Noen eksempel på saker som gir Min side mer verdi er;

  • Påmelding og historikk over kurser og konferanser
  • Dokumentmaller og annet materiell som ikke finnes på åpne nettsider
  • Nedlastning av siste nummeret av medlemsbladet
  • Innboks der alle beskjed fra organisasjonen er samlet
  • Faktura oversikt
 • Hvordan kommunisere enkelt med medlemmene?

  For å kunne kommunisere effektivt med medlemmene er det nødvendig med et medlemssystem som har oppdatert kontaktinformasjon. Dette er informasjon som e-postadresse, mobiltelefon og bostedsadresse. Utsending av informasjon bør kunne gjøres til spesielle medlemsutvalg og grupper eller til alle medlemmer.

  kommu Informasjonen bør kunne sendes ut i ulike kanaler som SMS, e-post eller til innboksen på en Min side. Meldingene bør kunne settes opp med fletting så de blir personlige, og de bør kunne planlegges frem i tid.

   

 • Hvordan synliggjøre medlemsfordeler?

  De fleste medlemskap eksisterer på grunn av medlemsfordelene. Derfor er det viktig å synliggjøre hvilke medlemsfordeler som hvert medlem benytter seg av, og hvilke de ikke benytter seg av. Medlemmene må med jevne mellomrom informeres om hvilke medlemsfordeler de bruker og ikke bruker. Dette bør gjøres på Min side og med direktemeldinger.

  medlemsLes mer om hvilke kriterier som er viktige ved valg av medlemssystem i boken «Ti trinn for valg av medlemssystem». Den er gratis og kan bestilles på denne siden.