October 30, 2023

~ 6 min lesing

Hva er inni en SCROM-pakke?

Skjermbilde av brukergrensesnittet i Vimeo Livestream-integrasjonen

Har du lurt på hva en e-læringsesjon består av? Hva er det mystiske innholdet i en SCORM-pakke? Spoiler alert! I denne videoen forsvinner all mystikken.

La oss åpne en SCORM-pakke i filutforskeren

Vil du vite hvordan en SCORM-pakke ser ut inni med filstruktur og filer. Ta en titt på denne videoen.

Hva er en SCORM-pakke?

En SCORM-pakke (Sharable Content Object Reference Model) er en standard for pakking og levering av e-læringsinnhold, vanligvis brukt i sammenheng med læringsstyringssystemer (LMS) eller e-læringsplattformer. SCORM-standarden gjør det mulig for e-læringsinnhold å være interoperabelt, noe som betyr at det kan brukes med forskjellige LMS-er uten å måtte tilpasses for hver enkelt plattform.

En SCORM-pakke består vanligvis av følgende hovedkomponenter:

  1. Kjerneinnhold: Dette er selve e-læringsinnholdet, som kan inkludere kursmateriale, moduler, tester, videoer, og annet undervisningsmateriell.
  2. Metadata: Metadata inneholder informasjon om innholdet, for eksempel tittel, forfatter, beskrivelse, versjonsnummer, og annen relevant informasjon som hjelper LMS-en med å administrere og vise innholdet riktig.
  3. SCORM-pakkefiler: Dette er spesifikke filer som følger SCORM-standarden og hjelper med å definere hvordan innholdet skal samhandle med LMS-en. Dette inkluderer ofte filer som imsmanifest.xml, som beskriver strukturen til innholdet og hvordan det skal spores og rapporteres.
  4. Interaktivitet og sporing: SCORM inkluderer også mekanismer for å spore hvordan en student samhandler med innholdet, for eksempel hvilke sider de har besøkt, hvilke tester de har fullført, og resultatene deres.

Hvor lagres metadata i SCORM-pakken?

Metadata i en SCORM-pakke lagres vanligvis i filen kalt "imsmanifest.xml." Dette er en XML-fil som inneholder viktig informasjon om e-læringsinnholdet i pakken. Metadataen i imsmanifest.xml kan inkludere detaljer som tittel, forfatter, beskrivelse, språk, versjonsnummer, og relaterte metadata som er nødvendig for å administrere og presentere innholdet i en læringsstyringssystem (LMS) eller en e-læringsplattform.

IMS Manifest-filen spesifiserer også strukturen til e-læringsinnholdet i SCORM-pakken, inkludert organiseringen av moduler, tester, læringsobjekter og hvordan de er knyttet sammen. Den gir også instruksjoner for hvordan LMS skal spore studentens fremgang, inkludert hvilke data som skal samles inn og rapporteres tilbake til LMS.

Metadataen som er lagret i imsmanifest.xml er viktig for å administrere, organisere og levere e-læringsinnhold på en standardisert måte i ulike LMS-er som støtter SCORM-standarden.

Hva er inni en SCORM-pakke?

Fordeler med SCORM-pakker

  • Interoperabilitet: SCORM-pakker kan brukes med forskjellige LMS-er som støtter SCORM-standarden, noe som gir fleksibilitet og portabilitet for e-læringsinnhold.
  • Sporing og rapportering: SCORM gir en strukturert måte å spore studenters fremgang og resultatene deres, noe som er viktig for evaluering og rapportering.
  • Gjenbruk av innhold: SCORM gjør det enkelt å gjenbruke og distribuere e-læringsinnhold på tvers av forskjellige læringsplattformer.
  • Standardisert utvikling: SCORM gir klare retningslinjer for hvordan e-læringsinnhold skal utvikles, noe som kan bidra til å standardisere e-læringspraksis.

Hvordan fungerer e-læring med Chris Tomkins fra SCORM Cloud
SCORM Cloud gir AO verdens beste e-læringsmotor
Hvor mye vil ditt nye LMS og påmeldingssystem egentlig koste?

Jens Christian Bang

CEO at Already On

Lær mer om AO

Hvilke funksjoner bør du vite om i et LMS og en læringsplattform?

Funksjoner AO?
arrow
ao lms dame

Siste innlegg