October 16, 2023

~ 6 min lesing

Hvor mye vil ditt nye LMS og påmeldingssystem egentlig koste?

Skjermbilde av brukergrensesnittet i Vimeo Livestream-integrasjonen

Det første du tenker på når du skal anskaffe et Learning Management system eller et påmeldingssystem er: "Hvor mye koster et LMS?" Vi har besvart dette spørsmålet hundrevis av ganger. Pris er viktig, og pris setter standarden for hvilken type LMS du går for.

Hvor mye koster et LMS? Pris?

Typer LMS som påvirker prisen

Prisen på et kurssystem, LMS eller påmeldingsystem (her er det mange navn) varierer for ulike type LMS-er:

 1. Open Source LMS kan være gratis å laste ned, men du må ta hensyn til eventuelle egne utviklingskostnader, server driftskostnader og vedlikehold. Et eksempel på Open source LMS er Moodle
  Gratis å laste ned, koster penger eller innsats å installere, drifte og videreutvikle.
 2. SaaS (Software as a Service) LMS-er uten tilpasninger gir ofte faste månedlige eller årlige abonnementspriser. Dette kan være en rimelig løsning, men tilpasninger kan være vanskelig eller umulig å få til fordi leverandøren driver stort og standardisert. Tenk deg at du ber Google eller Microsoft om en endring i Google Docs eller i Word, selvsagt får du ikke det. Et eksepel på SaaS uten tilpasninger er Eventbrite. Eventbrite er kanskje mer et påmeldingsystem enn et LMS.
  Gratis eller rimelig etablering, varierende leiepris eller en del av omsetningen.
 3. SaaS LMS-er med tilpasninger kan bli dyrere, da spesifikke tilpasninger kan kreve ekstra utviklingsarbeid og integrasjoner, men du får en større fleksibilitet til å løse dine spesielle oppgaver.
  Etablering fra 50 000 - 500 000, veldig varierende leiepris ut fra antall deltakere og bruk, starter på 5 000 per mnd. og oppover til flere hundretusen. Tilpasninger, utviklingsarbeid og integrasjoner kan variere i omfang.
 4. Egenutviklede LMS-er har en høy kostnad for utvikling, men kan gi fullstendig kontroll over produktet. Kostnadene vil være utvikling, vedlikehold og drift produktet.
  Høy pris eller innsats for utvikling, vedlikehold og drift.


Hvor mye koster et LMS?

Hva påvirker prisen til et LMS

AO Læringsplattform går i kategorien "SaaS med tilpasninger". Vi bruker AO som eksempel for å forklare hva som påvirker din pris. Å fastsette prisen for AO variere mye ut fra hvordan du skal bruke AO. Her er en oversikt over de viktigste faktorene som kan påvirke prisen på din AO-løsning:

 1. Antall deltakere
  Prisen for AO vil variere avhengig av antall deltakere som skal bruke plattformen. Størrelsen på målgruppen og antall kursadministratorer vil ha direkte innvirkning på leiekostnadene fordi det også påvirker våre driftskostnader i nettskyen.
 2. Integrerte tjenester
  AO tilbyr flere integrerte tjenester som kan utvide AO-tjenesten. Tjenester som Multikanal (digital fakturakanal), Vimeo Livestreaming (strømming av videoinnhold), SCORM Cloud (elærings-spiller) og SMS-trafikk er tjenester som påvirker prisen. Du finner noen av disse under "Andre priselementer" nedenfor.
 3. Integrasjoner
  AO har et åpent API som gir deg muligheten til å integrere plattformen med andre systemer. Hvis du har interne fagfolk som kan integrasjon, kan du gjøre integrasjoner selv. Prisen på integrasjoner du trenger help til vil avhenge av antall og kompleksitet av disse integrasjonene. Noen standardintegrasjoner er inkludert i plattformen, mens spesialtilpassede integrasjoner kan medføre ekstra kostnader. Mange integrasjoner er ganske enkle å sette opp og noen blir mer avanserte fordi de krever mer forretningslogikk i AO eller det integrerende systemet.
 4. Spesialtilpasninger og utvikling
  Hvis du har spesifikke behov som krever tilpasninger eller utvikling i AO-plattformen, kan dette påvirke prisen. Tilpasninger vil variere i kompleksitet og omfang. For små tilpasninger, gir vi deg et estimat slik at du vet sånn ca. hva det vil koste. For større tilpasninger må vi jobbe sammen om hvilke oppgaver som skal løses. I slike tilfeller gjør vi sammen et forstudie, som vi tar litt betalt for. Etter forstudiet får du et estimat på jobben det tar å utvikle funksjonaliteten. Alle spesialtilpasninger og utvikling blir først installert (deployert) på vår test-server der de blir nøye kvalitetssikret. Etter at testingen er godkjent blir tilpasningene deployert på driftsmiljøet slik at du kan ta det i bruk. De aller fleste tilpasninger blir gjort tilgjengelig for alle våre kunder, noe som er til glede for alle.
 5. Opplæring og rådgivning
  Opplæring og rådgivning er viktige elementer for å sikre at din organisasjon drar full nytte av AO. Kostnaden for opplæring vil avhenge av opplæringsbehovene til dine ansatte, og rådgivningstjenester kan tilpasses for å møte spesifikke krav. En kursdag på 5 - 6 timer vil normalt koste 8 - 10 000 kr.

Priseksempler for AO Læringsplattform og LMS

For de fleste LMS-er vil prisen inneholde en etableringspris og en leiepris (driftspris).

Etablering

Startprisen for etablering ligger på rund 80 000 kr og inkluderer:

 • Oppsett av en ny instans i SaaS-plattformen
 • Grafisk profilering med valg av farger og logo
 • Konfigurasjon av eget domene
 • Testing
 • Databehandleravtale
 • Overleveringsmøte

Leiepris

Leieprisen for AO starter på rundt 8000 kr per måned og inkluderer:

 • Fysisk drift og overvåking av AO i AWS
 • Løpende videreutvikling av basisfunksjonaliteten i AO
 • Vedlikehold av kode og standardintegrasjoner
 • Feilretting
 • Deployering av nye versjoner
 • Føring av release log
 • Kommunisere endringer og hendelser til  informert

Vær klar over at disse priseksemplene basis og startpris etablering og leie. Det finnes en rekke flere priselementer som kan påvirke prisen vesentlig. Mange av våre kunder er fornøyd med det de får for denne prisen mens andre ønsker mange flere tjenester.

Andre priselementer

Flere integrerte tjenester vil ha sin egen pris i tillegg til selve LMS-et. Dette er noe du ofte betaler direkte til hver enkelt tjenestleverandør.

SCORM Cloud

SCORM Cloud er en e-læring spiller (elearning player) og har et freemium abonnement, men det varer ikke lenge før du trenger et betalt abonnement. Første betalte steg ligger på 90 dollar i måneden. Sjekk prissiden deres for oppdaterte priser.

Pristabell for SCORM Cloud

Vimeo

Vimeo brukes til strømming av arrangementer. For å strømme trenger du et Advanced abonnement til 540 kr i måneden. Sjekk oppdaterte priser på Vimeo's sider.

Vimeo Advanced subscription

Tietoevry Multikanal

Dersom du skal fakturere for kurs og aktiviteter trenger du en digital fakturakanal. Der distribueres fakturaer i formater som EHF, eFaktura og Vipps. Les om Multikanal på Tietoevrys websider. Tietoevry har ingen priser på nettsidene, men prisen starter på rundt 15 000 i etablering og 1 500 per måned i abonnement. I tillegg koster det noe per faktura som sendes, priseksempel 1,50 per EHF.

Merk at alle prisene nevnt her kan ha blitt endret siden denne bloggen ble skrevet.

Hvordan finner du ut hva din pris blir?

For å gi deg en mer eksakt pris trenger vi å dele litt informasjon begge veier. Du kan fortelle oss hva du ønsker å oppnå med LMS-systemet og vi kan stille spørsmål som fører oss frem til et estimat. Bruk vår LMS-priskalkulator så vi kan starte dialogen. Du finner prisforespørsel under menypunktet "Pris" øverst på siden.

Hvordan kan du bli bedre kjent med AO LMS og kurspåmeldingsystem?

Du kan bli kjent med AO på flere måter:

 • Gratis Tilgang: Vi gir deg gjerne gratis tilgang til AO, slik at du kan utforske plattformen selv. Dette gir deg en unik mulighet til å bli kjent med alle funksjonene AO har å tilby.
 • Forprosjekt eller Proof of Concept (PoC): Mange organisasjoner ønsker å starte med et forprosjekt eller PoC. Vi hjelper deg med å definere dine behov og demonstrerer hvordan AO kan imøtekomme dem. Dette gir deg en praktisk opplevelse av hvordan AO kan tilpasses din virksomhet.
 • Gratis demo fra en av våre AO-spesialister. Dette kan gjøres med delt skjerm i f.eks. Teams eller i et fysisk møte.

Vårt team har lang erfaring med å veilede virksomheter i valget av riktig læringsplattform. Vi vil samarbeide tett med deg, besvare spørsmål og sikre at du tar velfunderte beslutninger.

For å be om et pristilbud og starte prosessen, trenger du bare å ta kontakt med oss. Vi vil deretter svare innen 48 timer for å få en forståelse av dine behov og gi deg en prisvurdering for AO, tilpasset din virksomhet.

Kontaktinformasjon: telefon 920 55 411 eller post@alreadyon.com.

 

10 trinn for valg av LMS - bestill her!

Jens Christian Bang

CEO at Already On

Lær mer om AO

Hvilke funksjoner bør du vite om i et LMS og en læringsplattform?

Funksjoner AO?
arrow
ao lms dame

Siste innlegg