January 26, 2023

~ 2 min lesing

Nøkkelkompetanser og LMS

Skjermbilde av brukergrensesnittet i Vimeo Livestream-integrasjonen

Trenger vi LMS for arbeidstakere kan plukke tilfeldige kurs de synes virker morsomme og interessante?

Hvorfor trenger vi et LMS?

Er det fordi arbeidstakere skal kunne plukke tilfeldige kurs de har lyst på eller for at de skal følge en karriereplan som gjør dem bedre i jobben? Ja takk, begge deler. Kurs inspirerer og motiverer. Men, for at oppgaver i arbeidslivet skal løses bedre er selvsagt planlagt kompetanseutvikling viktig. For å planlegge den må nøkkelkompetanser ses i sammenheng med stilling/rolle, arbeidstaker og aktuelle kurs.

Les også: Hva er LMS

Nøkkelkompetanser

Nøkkelkompetenser er ferdigheter, kunnskaper og egenskaper som anses som viktige for å lykkes i en bestemt jobb eller rolle. De kan brukes for å tilpasse en person sin karriereutvikling til organisasjonens behov. For å koble nøkkelkompetenser til en spesifikk jobb, person og kurs, kan man følge følgende trinn:

  1. Identifiser nødvendige nøkkelkompetenser for jobben: Begynn ved å definere de nødvendige nøkkelkompetensene for den spesifikke jobben eller rollen. Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, bransjekunnskap, kommunikasjonsferdigheter, lederegenskaper og mer.
  2. Knytt kompetansene til personen: Identifiser hvilke av de nødvendige kompetansene personen allerede har, og hvilke som må utvikles for å matche jobbkravene.
  3. Velg relevant kurs: Velg kurs som kan hjelpe personen med å utvikle de nødvendige kompetansene. Dette kan være interne eller eksterne kurs, e-læring eller annen form for opplæring.
  4. Overvåk og evaluer: Overvåk personens progresjon og evaluer resultatene for å sikre at de utvikler de nødvendige kompetansene. Juster kursplanen om nødvendig.

Få hjelp av kunstig intelligens

Kartlegging av nøkkelkompetanser er tidkrevende oppgaver. I Already On jobber vi med AI for kartlegging av nøkkelkompetanser både for stillinger/roller og for kurs. Vil du høre mer om nøkkelkompetanser og AI så kontakt oss for en uforpliktende HR-AI-kompetanse-prat :) jcb@alreadyon.com eller 92055411.

Les også: Hvordan kan du ta grep om opplæring i egen organisasjon?

AO som læringsplattform

Et eksempel på et LMS i praksis er læringsplattformen AO. Dette er et system for setter deltakeren i høysete. Det skal være enkelt å melde seg på arrangementer, tidligere deltakelser skal være lett tilgjengelig og personvern skal tas på alvor.

nøkkelkompetanser, kurspåmelding og LMS
Med AO er kursinnholdet like enkelt på bruke på mobil som på PC-skjerm.

Jens Christian Bang

CEO at Already On

Lær mer om AO

Hvilke funksjoner bør du vite om i et LMS og en læringsplattform?

Funksjoner AO?
arrow
ao lms dame

Siste innlegg